God Treningsinformasjon

Når du vil forbedre kondisjonen din, spiller ikke årsakene dine noen rolle. Kanskje du vil være mer attraktiv. Kanskje du vil være sunnere. Uansett hva som motiverer deg til å komme i form, tar du det riktige valget. Nedenfor finner du noen tips og triks, om nøyaktig hvordan du kan forbedre kondisjonen din og holde fast på det gode valget.

Hvis du ønsker å komme i form, lag et regiment som er både rimelig og produktivt. For eksempel, forvent deg selv å gå på treningsstudioet fire dager i uken, og forbrenne 500 kalorier hver gang. På denne måten overbelaster du ikke deg selv, og samtidig holder du deg på sporet mot et langsiktig mål.

Endre treningsrutinen din. Vi kjeder oss alle med ting i livet vårt, og en treningsplan er ikke annerledes. Ved å prøve en ny form for trening, vil du oppdage at du plutselig er forfrisket og klar til å legge ny innsats i å holde deg i form. Endre rutinen din, prøv en helt annen treningsplan, og tenk på den som en ny start.

For din første dag med trening, start sakte. Forsikre deg om at du starter med lavere vekter og gradvis jobber deg opp til større vekter. Hvis du ikke gjør dette, vil du neste morgen være ekstremt sår, og du kan muligens skade en del av musklene eller vevet.

Sørg for at du strekker deg før og etter treningsøktene. Du vil gjøre bevegelige strekninger, som hoppende knekter og vindmøller, i begynnelsen, for å løsne musklene opp. Etterpå bør du gjøre stasjonære strekninger for å strekke ut musklene og la kroppen kjøle seg ned, etter trene, for å unngå å få kramper.

Hvis den valgte treningsmodusen din sykler eller sykler på en stasjonær sykkel, må du målrette mot et område mellom 80 og 110 omdreininger per minutt (RPMer). Med denne hastigheten vil du oppdage at du er i stand til å sykle i lengre perioder og er mindre sannsynlig å oppleve muskelbelastning og tretthet.

Oppvarming av musklene før en intens treningsøkt er et viktig skritt å innlemme i treningsprogrammet ditt. Kroppen må øke blodstrømmen til muskler og ledd sakte og før øvelsen begynner slik at musklene ikke blir anstrengt eller tvunget til å utføre utover muskelens evner. Noen treningseksperter anser oppvarming som en smørejobb for musklene.

Treningseksperter anbefaler å gjøre sakte og vedvarende strekker seg tre til syv dager i uken. For å lære å prestere strekker seg riktig uten å bekymre deg for å skade muskelen, kan du vurdere å ansette en profesjonell trener for noen få økter i begynnelsen av treningsprogrammet ditt for å lære hvordan du utfører disse strekningene riktig. Ofte, hvis du blir med på et treningsstudio, tilbys disse øktene gratis til medlemmene.

Det er ikke lett å komme i form, og det er ikke raskt. Det er absolutt verdt å gjøre, da det fører til et lengre, lykkeligere liv. De foregående elementene var bare noen få av de mange elementene du kan innlemme i en effektiv, hyggelig treningsrutine. Å bygge en rutine som fungerer og som du kan holde fast er egentlig alt du trenger å gjøre.